FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord moet zelf verdedigers kunnen opleiden

Cor Adriaanse, jeugdtrainer van Feyenoord, meent dat de Rotterdamse club in staat moet zijn om zelf verdedigers op te leiden. Onder de voormalig FC Den Bosch-verdediger speelde onder andere Stefan de Vrij een paar jaar terug nog in de B1 van de club. Binnen Feyenoord geldt de ongeschreven regel, dat wie Adriaanse overleeft, een goede kans heeft om prof te worden.

Adriaanse volgt alle talenten die hij ooit onder zijn hoede had nog op de voet. Het foutje dat De Vrij tegen Malaga maakte bij het uitverdedigen, ontging hem zondag niet. “Stefan moet als verdediger nog meedogenlozer worden. Af en toe moet je ook wel eens een bal ‘wegroeien’. Maar de mensen vergeten wel dat hij nog maar net senior is en al 40 wedstrijden voor Feyenoord op zijn naam heeft staan”, zegt Adriaanse.

De jeugdtrainer hoopt dat zijn voormalige pupil zich in dit tempo door blijft ontwikkelen. Maar hij wil wel dat hij een echte verdediger wordt. In de tijd van Paauwe en Van Wonderen sloeg de club in zijn ogen een beetje door met een ‘voetballend’ en inschuivend centraal duo.

Adriaanse let in de jeugd vooral op het karakter van de spelers. “Stefan komt uit een goed milieu, is een goeie jongen en dat straalt hij uit in de groep. Geen grote prater. Ik moest de woorden er soms uittrekken. Maar hij wil wel werken en is leergierig.”

Dat heeft ook de nieuwe trainer Ronald Koeman ontdekt. “Hij heeft al een aardige groei doorgemaakt. Nu moet Stefan de volgende stap gaan zetten. Daarom sprak ik deze week individueel met hem over dingen die horen bij de positie van centrale verdediger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *