FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Mario Been haalt uit naar Martin van Geel

Mario Been is teleurgesteld in Martin van Geel. De oud-trainer van Feyenoord is niet te spreken over de manier waarop de technisch directeur heeft gehandeld toen bleek dat het merendeel van de selectie geen vertrouwen meer in hem had.

Stemming
‘Van Geel had eerder naar mij toe moeten komen’, aldus Been bij Eredivisie Live, waar hij wedstrijden analyseert. ‘Hij wist al eerder af van de onvrede in de groep en dat er een mogelijke stemming zou komen. Toen had hij direct naar mij toe moeten komen en die stemming niet plaats moeten laten vinden.’

Oplossing
Als de stemming in de spelersgroep niet plaats had gevonden, was een oplossing volgens Been nog mogelijk geweest. ‘Ik had dat gesprek wel eens willen hebben en dan willen zien of nog steeds 13 van de 18 spelers tegen mij waren’, gaf hij zondag aan. ‘De onvrede ging om puntjes waar echt wel over heen te komen was. Zo ging het over de trainingsintensiteit en vroegen bepaalde spelers zich af of ze zich nog wel konden doorontwikkelen bij Feyenoord.’

Tweede fout
Volgens Been lieten selectiespelers de laatste maanden tijdens contractbesprekingen al hun onvrede blijken tegenover de clubleiding van Feyenoord. Toen had er volgens de opgestapte coach ook al wat moeten gebeuren. Het feit dat Van Geel de stemming liet plaats vinden, was volgens Been de tweede ‘fout’. ‘Dat neem ik de clubleiding wel kwalijk.’

Hoge poten
‘Van Geel wist al anderhalve dag van de stemming af’, aldus Been. ‘Op een gegeven moment kwam hij op hoge poten naar me toe in het trainingskamp en gaf hij aan dat 13 van de 18 spelers mij hadden weggestemd. Ik vroeg Van Geel toen: wat nu? Hij zei: ik weet het niet meer. Ik zei: je weet het niet meer?’

Sms’jes
Het vertrek was volgens Been te voorkomen geweest. Dat gevoel kreeg hij helemaal de eerste dagen nadat hij was opgestapt. ‘Ik heb sms’jes van spelers gehad. Daarin geven ze aan dat ze niet hadden verwacht dat het zo’n vaart zou lopen.’

Niets doen
Been gaat voorlopig niet bij een andere club aan de slag. ‘Op dit moment speelt er niets. Ik ga even lekker genieten van een tijd niets doen’, zo vertelde hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *