FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Erwin Mulder: ‘Ik straal iets uit’

Erwin Mulder kende het afgelopen seizoen een bewogen jaar. De doelman was eerst derde doelman bij Feyenoord, maar eindigde uiteindelijk als eerste sluitpost van de Rotterdammers. De sterke periode kwam net nadat zijn vader overleed. “Je gaat relativeren.”

Mulder is volgens hem, ten opzichte van zijn debuut, gegroeid als doelman. “Ik straal iets uit, ja. Goed geconstateerd, want zo zien de mensen om me heen dat ook. Familieleden van me zeggen: “Er staat nu tenminste een échte keeper in het doel”, aldus de 22-jarige sluitpost aan Voetbal International.

“Twee jaar geleden wist ik niet waar ik aan toe was. Na elke misstap dacht ik na over de consequenties: Word ik nu weer tweede keeper? Nu weet ik dat ik fouten mág maken. Niet dat ik het wil, maar ik word er in elk geval niet meteen op afgerekend. Het is ook allemaal niet zo moeilijk. In feite gaat het maar om één woord: vertrouwen.”

Mulder gaat nu ook anders om met kritiek of fouten die gemaakt worden. “Vroeger was ik in staat de paal doormidden te schoppen. Jeugdigheid, hè. Bij jonge keepers werkt een fout door, ook bij mij. Ik was niet bezig met de eerstvolgende bal, maar vroeg me constant af hoe ik in ‘s hemelsnaam zo stom had kunnen zijn. Kon zomaar tien minuten duren. Tegenwoordig is het nog maar tien seconden. Die wijsheid komt met de jaren, kwestie van ervaring.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *