FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘John Guidetti is een mannetje’

Volgens kenners in de voetballerij heeft John Guidetti, de nieuwe spits van Feyenoord, alles in zich om te slagen bij de Rotterdammers. De 19-jarige Zweedse jeugdinternational, gehuurd van Manchester City, meldt zich komende week in De Kuip.

Guidettiu krijgt een mooi rugnummer bij Feyenoord: nummer tien. ‘Als je het shirt nummer negen of tien wilt dragen, moet je gewoon doelpunten maken’, zegt Guidetti zelfs in AD Sportwereld.

Samuel Armenteros, de spits van Heracles Almelo, vormt bij Jong Zweden een gevaarlijk aanvalskoppel met Guidetti. Op de vraag wat Guidetti eigenlijk voor jongen is, zoekt hij nauwkeurig naar de juiste woorden. ‘John is een persoonlijkheid. In Nederland zouden jullie zeggen: hij is wel een mannetje, hoor.’

Ploeggenoot Stefan de Vrij kent Guidetti van twee jeugdinterlands. De Zweedse wervelwind scoorde in die duels zes keer. ‘Dat weet ik nog wel, ja’, zegt De Vrij. ‘Hij kreeg alle gelegenheid om uit te blinken, maar iedereen heeft die avond gezien wat een talent Guidetti was. Wij konden hem gewoon niet in toom houden.’

Toen De Vrij terug kwam in Rotterdam van de interland vroeg de technische staf van Feyenoord specifiek naar Guidetti. De Vrij: ‘Later begreep ik dat wij belangstelling voor hem hadden. Het is mooi dat hij nu voor ons speelt. Hij is welkom, hoor. Als ik hem met een Nederlandse spits moet vergelijken zeg ik meteen Dirk Kuyt. Hij is net als Kuyt de hele wedstrijd bezig, straalt kracht uit en scoort makkelijk.’

Die vergelijking vindt Armenteros te ver gezocht. In Zweden noemen ze hem ‘Wayne Rooney’. ‘Als Stefan de Vrij de pure kracht van Guidetti vergelijkt met Kuyt, dan begrijp ik het wel. Maar als voetballers vind ik ze niet te vergelijken. Bovendien moet John alles nog laten zien.’

Armenteros denkt dat de supporters in Rotterdam van Guidetti gaan houden. ‘John is een leuke gozer. Of hij ook minpunten heeft? Hij praat veel. Soms iets te veel.’

Guidetti is volgens Armenteris geen typische spits die je alleen in de voeten aanspeelt. ‘De grootste kwaliteit van John is toch echt van de bal af spelen. Natuurlijk is hij ook in de voeten aanspeelbaar. Hij is fysiek immers ijzersterk. En niet onbelangrijk, hij heeft heel veel scorend vermogen.’

Volgens Ralf Edström, die tussen 1973 en 1977 voor PSV 55 keer scoorde in 112 duels, is Guidetti geen moeilijke jongen. ‘Hij is wel een speciale jongen, maar ook weer geen Zlatan Ibrahimovic, die is heel erg speciaal. Guidetti is vooral zo speciaal, omdat hij helemaal gek is van voetbal. Hij traint vaak nog extra om nog beter te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *