FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Guyon Fernandez blij met trio trainers bij Feyenoord

Guyon Fernandez voelt zich als een vis in het water bij Feyenoord. De aanvaller, die deze zomer overkwam van Excelsior, is zeer te spreken over de intensieve omgang met zijn trainer Ronald Koeman en diens assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst.

“Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik vind het wel prettig”, laat Fernandez weten in een vraaggesprek met het supportersmagazine Hand in Hand. “Ook ik heb Van Bronckhorst dat doelpunt op het WK zien maken. Trainers die op zo’n hoog niveau hebben gespeeld moeten mij veel kunnen leren.”

“Of het niet jammer is dat er van die drie niemand is die als spits heeft gespeeld?” gaat de spits verder. “Nee, want de dingen die de trainer noemt als mijn voornaamste verbeterpunten, kan hij me prima zelf bijbrengen.”

Fernandez kan zich vinden in de woorden van Koeman, die van mening is dat de aanvaller nog kan groeien als aanspeelpunt. “Dat ben ik met hem eens, ik zie het ook als een verbeterpunt. Daarnaast moet ik balvaster worden en zuiverder worden in mijn passing. Het zijn dingen waar ik hard aan wil werken.”

In de eerste weken van het seizoen was het onrustig bij de Rotterdamse club. Trainer Mario Been werd ontslagen. De aanvaller weet dat het niet de ideaalste voorbereiding was.

“Het was erg hectisch allemaal. De ene trainer ging weg en er stond ineens een andere trainer voor de groep. Normaal ben je in een voorbereiding alleen maar met voetbal bezig en is alles gericht op de eerste competitiewedstrijd. Nu waren er ook veel andere zaken die de aandacht opeisten. Toch denk ik dat we goed hebben kunnen trainen en ook de oefenwedstrijden zijn naar mijn gevoel prima verlopen.”

Fernandez vindt het ergens wel jammer dat Been is vertrokken. “Ik denk dat ik veel van hem had kunnen leren. Het is niet mijn keuze geweest hoe het allemaal is gelopen. Maar het is gebeurd en we moeten verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *