FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van Geel: ‘Feyenoord heeft nu een heel behoorlijke selectie’

Feyenoord verkocht in de afgelopen transferperiode verschillende spelers, het leverde in totaal veertien miljoen euro op. Martin van Geel, technisch directeur van de Rotterdammers, wordt dan ook gezien als winnaar van de transferperiode.

“Ik niet, ik doe gewoon mijn job”, zegt Van Geel zelf tegenover Voetbal International. “Hoe anderen dat beoordelen, laat ik graag aan hen over. Ik hou me bij de feiten: we hebben deze transferwindow afscheid genomen van veertien spelers, van wie er twaalf bij de A-selectie hoorden. Daar zijn vijf spelers voor teruggekomen. We hebben enorme stappen gezet, want in de breedte heeft Feyenoord veel minder voetballers onder contract en zijn de salariskosten enorm gedaald.”

Hoe Feyenoord sportief uit de transferperiode is gekomen blijft onduidelijk. “Dat is natuurlijk nog een beetje de vraag. Met Luc Castaignos, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer zijn we drie spelers kwijtgeraakt, die we liever voor Feyenoord hadden behouden. Van negen anderen hebben wij zelf het contract opgezegd. Nathan Ake en Karim Rekek zijn we helaas kwijtgeraakt aan Manchester City en Chelsea”, aldus Van Geel.

Van Geel verwacht niet dat Feyenoord in de winter nog iets doet, omdat het niet mogelijk is en omdat het volgens de technisch directeur vaak weinig uithaalt. “Dat soort transacties zijn niet nodig. Onze selectie is gewoon heel behoorlijk, zeker voor de Nederlandse competitie. Mijn zorg is dat spelers van Feyenoord straks niet meer naar FC Twente en PSV willen gaan, zoals nu het geval is. Als dat over twee jaar nog het geval is, dan hebben wij gefaald.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *