FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Leroy Fer hoopt op eerste speelminuten’

Leroy Fer heeft donderdag voor het eerst meegetraind met FC Twente. Naderhand zei de van Feyenoord overgenomen middenvelder te hopen dat hij het komend weekeinde zijn debuut voor de club uit Enschede kan maken.

Roda JC Kerkrade is zaterdag de tegenstander. “Ik ben fit en wil graag laten zien wat ik kan”, aldus Fer. “De trainer heeft gezegd dat het team staat en dat ik me moet bewijzen. Dat ga ik proberen te doen. Hopelijk krijg ik in Kerkrade al wat speelminuten.”

Tegenover de komst van Fer staat, vergeleken met het vorige competitieduel, het vertrek van Bryan Ruiz. Volgens trainer Co Adriaanse staan beide zaken los van elkaar. “Bryan was een aangever, doelpuntenmaker. Leroy is een middenvelder.”

“Hij heeft heel andere kwaliteiten. De spelers zijn ook totaal niet vergelijkbaar. Door het vertrek van Ruiz, en in een eerder stadium al Theo Janssen, zal FC Twente straks ook een ander soort voetbal laten zien. Dat lijkt me logisch. We hebben andere spelers.”

Nogmaals gaf Fer aan waarom hij FC Twente verkoos boven Feyenoord. “Deze club speelt om de titel en op Europees niveau. Dat betekent dat ik mij hier beter kan ontwikkelen. Het heeft even geduurd voordat de clubs eruit waren. Gelukkig is alles opgelost en kan ik nu hier in de Veste beginnen. Toch viel het vertrek niet mee. Dat lijkt me normaal, als je ergens zo lang hebt gespeeld.”

Eerder al haalde FC Twente Willem Janssen (Roda JC) en Tim Cornelisse (FC Utrecht) in huis. Daar tegenover staat het vertrek van de twee ‘bepalende’ spelers. De club lijkt er daarom, in tegenstelling tot Ajax en PSV, niet direct op vooruit te zijn gegaan. Adriaanse bevestigde dat min of meer. “We zullen daarom andere oplossingen moeten vinden.”

FC Twente kan tot nu toe dit seizoen ook nog niet beschikken over de derde ‘revelatie’ van het vorige seizoen, Nacer Chadli. De verwachting is wel dat de Belg, geblesseerd, volgende week de training kan hervatten. Of Emir Bajrami tegen Roda JC inzetbaar is is nog twijfelachtig. De Zweeds is niet helemaal fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *