FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Ibrahimovic: ‘Guidetti kan veel leren bij Feyenoord’

AC Milan-aanvaller Zlatan Ibrahimovic denkt dat John Guidetti er goed aan heeft gedaan om naar Feyenoord te verkassen. De jonge Zweedse spits wordt door de Rotterdammers voor de rest van het seizoen van Manchester City gehuurd. Ibrahimovic denkt dat de negentienjarige jeugdinternational van Zweden een grote kan worden.

“Het is geweldig leuk om op jonge leeftijd voor een grote club als Manchester City te gaan spelen, maar een jonge voetballer kan alleen beter worden door veel te spelen”, vertelde de landgenoot van Guidetti aan Voetbal International. “Zelf heb ik de weg der geleidelijkheid gekozen en dat is mij goed bevallen. Guidetti krijgt die kans nu via een omweg ook en die moet hij pakken.”

Ibrahimovic verkaste in 2001 van Malmo FF naar Ajax en wist via de Amsterdamse club een transfer naar Juventus af te dwingen. Na Juventus kwam hij ook nog uit voor Internazionale en FC Barcelona.

“Het is verleidelijk voor een talent om te denken dat je met een stapje minder succesvol kunt worden in de Eredivisie, maar niets is minder waar”, vervolgde de international van Zweden. “Guidetti zal nu nog harder moeten werken. Hij moet beseffen dat hard werken net zo belangrijk is als talent. Bij City verwachtte niemand iets van hem, bij Feyenoord eisen ze doelpunten.”

“Hoewel Feyenoord al jaren niets meer heeft gepresteerd, is het een grote club. Ze willen weer de weg omhoog inslaan en daarom zal er druk komen op de spits. Hij heeft in ieder geval een trainer met verstand van zaken. Hoewel ik bij Ajax ook mijn probleempjes heb gehad met Ronald Koeman, durf ik nu wel te zeggen dat je als jonge speler veel van hem kunt leren. Daar moet Guidetti van profiteren”, aldus de lange Ibrahimovic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *