FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Vlaar: ‘Als aanvoerder moest ik mijn verantwoordelijkheid nemen’

Mario Been maakt zich met Racing Genk op voor de Champions League, maar zijn vertrek bij Feyenoord zal niet zomaar vergeten worden. De spelersgroep stemde hem weg, met aanvoerder Ron Vlaar als leider.

“Natuurlijk heb ik de situatie met Been inmiddels geanalyseerd”, zegt Vlaar tegenover het Algemeen Dagblad. “Mijn conclusie is dat ik heel erg mezelf ben gebleven in die hectische dagen in Ermelo. Zou ik het nog een keer zo doen? Dat weet je nooit, maar waar het om gaat is dat ik als aanvoerder verantwoordelijkheid moest nemen. Dus maak je een keuze en daar verander je niets meer aan.”

Het was heftig, maar zijn emoties hield Vlaar lange tijd voor zichzelf. “Daar sprak ik vrijwel met niemand over. Al kon iedereen aan mij zien dat ik de situatie met de trainer op zichzelf niet leuk vond. Het zou ook raar zijn als ik met een big smile had rond gewandeld. De emoties kwamen er even uit richting de openingswedstrijd tegen Excelsior en eerder tegen Barendrecht gaf ik een signaal af na een schofterige overtreding op mij.”

De centrale verdediger heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en blijft dat nu doen. “We moeten anders met situaties omgaan. Kunnen nooit meer de kop laten hangen. Als het tegen Excelsior, Roda JC, Heracles en Heerenveen hopeloos was misgegaan, had het publiek ongetwijfeld afwijzend gereageerd. Dat zou in mijn ogen ook een logische reactie zijn geweest. Wij moeten het nu op het veld laten zien. Het resultaat is belangrijker dan ooit. Daar zijn we ons erg van bewust.”

Vlaar stuurde zijn voormalig trainer inmiddels een sms, maar Been heeft daar geen behoefte aan. “Dat is geen enkel probleem. We komen elkaar weer tegen, al ben ik wel benieuwd hoe dat er dan uitziet. We zijn allemaal volwassenen, het leven gaat verder. Het is niet leuk, maar er moet een streep onder worden gezet. Er wordt al niet veel meer over gepraat. Als ploeg hebben wij op het veld gewoon goed gereageerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *