FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van der Wiel wees Bayern en Feyenoord af

Gregory van der Wiel is pas 23 jaar oud, maar de rechtsback draait al jaren mee in het eerste van Ajax en is de enige echte rechtsback van het succesvolle Nederlands elftal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het talent al jaren in verband wordt gebracht met een transfer naar een van de absolute Europese topclubs.

Van der Wiel is echter altijd kalm geweest en wil zich verder ontwikkelen in Amsterdam. ‘Ik zit hier perfect’, zo laat de speler weten. ‘Bij Ajax ben ik opgegroeid en Amsterdam is mijn stad.’

‘Mijn vrienden en familie wonen bij me om de hoek. Dat zijn belangrijke dingen, die je niet zomaar achter laat. Ajax is alles wat ik ken. Het is bovendien mooi om het groeiproces van dit Ajax mee te maken.’

Van der Wiel wilde van jongs af aan dan ook koste wat kost slagen bij Ajax. ‘Toen ik een tijdje verplicht bij Haarlem moest voetballen, klopte Feyenoord bij me aan. Ik kon mijn eerste contract daar tekenen. Het geld boeide me echter niet en naar Feyenoord wilde ik ook niet. Ajax was als klein ventje al mijn droomclub.’

‘Een jaar geleden waren Ajax en Bayern Munchen ook al akkoord om een transfer van mij. Diep in mijn hart wist ik echter dat ik niet wilde vertrekken. Waarom zou je iets goeds achterlaten als daar geen concrete reden voor is?’ vraagt de verdediger zich af.

‘Ik zie bovendien nog steeds genoeg uitdagingen in Nederland. We spelen Champions League en krijgen training van spelers als Frank de Boer, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Jaap Stam. Ik kon deze zomer ook niet wachten op de eerste training. Toen ik dat voelde wist ik: het zit weer goed. Volgens mij kan je dat ook terugzien in mijn spel. Ik ben mezelf weer’, besluit Van der Wiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *