FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Feyenoord en ADO wellicht in één stadion’

Rotterdam en Den Haag willen snel van het kabinet horen of de samenwerking tussen de twee steden door kan gaan. In de nieuw te vormen metropoolregio zal worden samengewerkt op het gebied van economie, onderwijs, cultuur en sport. De Rotterdamse Wethouder Laan van cultuur sluit zelfs niet uit dat ADO Den Haag en Feyenoord elkaars stadion gaan gebruiken.

Als het aan loco-burgemeester Marnix Norder van Den Haag ligt, kan de samenwerking al op 1 januari van start gaan. Maar er is nog wel een handtekening van het kabinet nodig. De kans is groot dat die er komt, omdat het idee van één randstadprovincie van de baan is.

Korting in Rotterdam en Den Haag

Op dit moment delen Rotterdam en Den Haag al het regionale vliegveld en is er met de Randstadrail een goede metroverbinding. In de toekomst volgt bijvoorbeeld een regionale culturele RotterdamPas. Dit pasje geeft korting op voorstellingen in Rotterdam en Den Haag én is geldig in het openbaar vervoer.

Samenwerking tussen scholen

Burgemeester Aboutaleb benadrukt dat ook een samenwerking van de universiteiten in de regio, veel kennis en werk kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *