FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘John Guidetti wordt topspeler’

Hij heeft Italiaans bloed en spreekt vloeiend Engels, maar is ‘gewoon’ een Zweed. En sinds vijf weken is John Alberto Guidetti Feyenoorder. In een portret in NUsport schetst een aantal mensen om hem heen een beeld van een liefhebber én een potentiële superster.

Dat laatste verwacht zijn zaakwaarnemer Per Jonsson. ‘Markus Rosenberg, Marcus Berg, Ola Toivonen… Ik heb ze in hun jongere jaren allemaal veel zien spelen, toen ik nog als scout actief was voor managementbureau IMG’, zegt Jonsson in NUsport. ‘Die jongens waren op hun negentiende allemaal minder goed dan John nu en zijn allemaal niet zo’n topspits gebleken als Zlatan. Ik denk dat John the big next thing wordt in het Zweedse voetbal.’

Jonsson krijgt bijval van spelersbegeleider Jan Mastenbroek, die namens Feyenoord optreedt als intermediair in Scandinavië. ‘John kan uitgroeien tot een Europese topspits. Grote voetbalmannen als Ove Kindvall, Stefan Petterson en Martin Dahlin hebben tegen me gezegd dat zij er net zo over denken.’

Heracles-aanvaller Samuel Armenteros, Zweed en vriend van Guidetti: ‘John moet gewoon doelpunten blijven prikken, dan komt het vanzelf goed met hem.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *