FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Kuyt: ‘Mijn gesteldheid is een kwaliteit’

Diverse spelers haken met blessures af bij het Nederlands elftal, maar het meespelen van Dirk Kuyt is een zekerheid. De aanvaller van Liverpool is bijna nooit geblesseerd en dat is ‘een kwaliteit’.

“Mijn fysieke gesteldheid moet je eigenlijk zien als een kwaliteit”, vertelt Kuyt in gesprek met Sp!ts. “Zoals de prachtige techniek van Messi een kwaliteit is, is mijn fysieke gesteldheid dat ook. Ieder mens verschilt. Ik train goed, zorg dat ik de juiste voeding eet en in mijn ogen is ook het mentale aspect heel belangrijk.”

Kuyt raakte in totaal drie keer geblesseerd, drie keer bij Oranje. Van de laatste blessure die hij opliep, aan zijn enkel, heeft hij nog altijd last. “Maar ik herstel ook vrij snel. Er gaat geen wedstrijd voorbij dat ik geen pijn heb, maar na twee, drie dagen kan ik wel weer een wedstrijd spelen. Eigenlijk hoe meer ik speel, hoe sterker ik word. Om de drie dagen een wedstrijd vind ik heel fijn. Ja, ik ben wel een drie, vier dagen speler.”

Dit seizoen speelde Kuyt bij Liverpool pas twee volledige competitieduels, toch maakt hij zich geen zorgen. “Ik heb vijf seizoenen ieder jaar 50-60 wedstrijden gespeeld en misschien is het nu wel even lekker om iets minder te spelen. Maar de laatste wedstrijd, de derby tegen Everton, heb ik gewoon weer 90 minuten meegedaan. Ik hoor ook fysiek bij de sterkste dus ik zal genoeg spelen.”

“Het klopt dat de concurrentie iets is toegenomen met de komst van Suarez, Carroll en Bellamy, maar dat maakt ons in de breedte alleen maar sterker. Na het WK had ik even mijn twijfels of de club wel de juiste richting op ging, maar de nieuwe eigenaren hebben met uitstekende aankopen laten zien dat ze prijzen willen pakken met Liverpool”, aldus Kuyt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *