FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Dirk Kuyt heeft genoeg van alle tweede plekken

Dirk Kuyt start vrijdagavond in de basis tegen Moldavië. De ‘long’ van het Nederlands elftal wil met de huidige generatie voetballers een prijs pakken.

Het Europees kampioenschap werd zonder enige moeite bereikt. Oranje heeft de maximale score uit acht wedstrijden. “Dit elftal is zo gretig, er straalt zo veel plezier af”, vertelt Kuyt in De Volkskrant. “Iedereen wil bij dit Oranje zijn. Het is een genot om in dit elftal te spelen.”

“Alles moeten we doen om het maximale uit een eindtoernooi te halen; het winnen van dat toernooi. Deze groep beseft dat een paar dagen samen, elke wedstrijd, elke training, een stap is naar die doelstelling”, denkt Kuyt.

“Ik ben genoeg tweede geworden in mijn leven. Dat telt niet. Ik ben een winnaar en dan wil je iets tastbaars hebben om later op terug te kijken”, aldus de aanvaller, die alleen met FC Utrecht de beker wist te winnen. “Ik ben overal geweest. Finale Champions League, WK-finale, bekerfinale gewonnen, tweede in de competitie met Feyenoord, tweede met Liverpool.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *