FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Zes jaar stadionverbod voor relschoppers Maasgebouw

De KNVB heeft zeventien betrokkenen bij de rellen van 17 september voor het Maasgebouw in Rotterdam een landelijk stadionverbod opgelegd met een duur van zes jaar. De betrokkenen wordt met onmiddellijke ingang de toegang tot de stadions van de Nederlandse betaald voetbal organisaties ontzegd.

Om de straffen te kunnen opleggen, had de KNVB gegevens nodig van de geweldplegers. Eind vorige week ontving de bond de eerste informatie van het Openbaar Ministerie (OM). Na de bewijslast aan eigen onderzoek onderworpen te hebben, zijn de maximaal mogelijke straffen conform de Richtlijn Stadionverboden van de KNVB opgelegd.

In de richtlijn is opgenomen dat wanneer gedragingen gericht zijn tegen spelers, trainers, coaches, de arbitrage en personen die belast zijn met de ordehandhaving, de standaardtermijn verdubbeld kan worden. Dat is in dit geval gebeurd gezien de ernst van de situatie en het feit dat er geweld is gebruikt tegen stewards en politie.

Strafrechtelijk proces

De door de KNVB opgelegde stadionverboden staan los van het strafrechtelijk proces van het OM dat momenteel nog loopt. Ook kan het zijn dat verdere stadionverboden zullen volgen naar mate het onderzoek naar de rellen vordert.

De gebeurtenissen bij het Maasgebouw onderstrepen de wens van de KNVB naar normalisatie. De centrale vraag hierbij is: hoe kunnen we samen met alle partners ervoor zorgen dat de goeden niet meer onder de kwaden lijden? Plezier in het voetbal moet centraal staan en supporters moeten normaal naar het stadion kunnen. Tegelijkertijd zullen de mensen die niet met deze vrijheid om kunnen gaan – zoals deze geweldplegers – keihard aangepakt en uitgesloten moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *