FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Martins Indi: ‘Ik moet nu mijn kans grijpen’

Bruno Martins Indi was vorig seizoen open naar de media, dit jaar is alles anders. De verdediger heeft geleerd van zijn fouten en richt zich enkel en alleen op presteren. Door de blessure van Kaj Ramsteijn krijgt hij een kans en die wil hij grijpen.

“Ik heb veel geleerd in mijn eerste jaar als profvoetballer, dingen die je als jeugdspeler nooit onder de knie kunt krijgen”, zegt Martins Indi in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Die momenten moet je ervaren. Na mijn goede start vorig seizoen kwam de rode kaart tegen NAC, toen ik tegen scheidsrechter Bossen opliep. Dat zijn momenten die mij nooit meer overkomen.”

“Er is ook een lange periode geweest dat ik voor weinig mensen nog interessant was”, vervolgt de geboren Portugees zijn verhaal. “Pas toen ik de laatste vijf duels weer in de basis had gespeeld, nam de aandacht weer toe. Net als de afgelopen weken omdat Kaj Ramsteijn geblesseerd is. Ik heb daar aan moeten wennen, besef ook dat ik me nu puur moet focussen op presteren.”

Martins Indi is blij met zijn kans als linksback, hoewel hij de blessure van Ramsteijn liever niet had gezien. “Nee, het gaf geen goed gevoel om zo terug te keren in het elftal. Maar ik besef ook dat de technische staf verwacht dat ik er nu gewoon sta. Ik kan nu de vaste linksback van Feyenoord worden.”

“Met trainer Ronald Koeman en Jean-Paul van Gastel heb ik ook een lang persoonlijk gesprek gehad. Over mezelf, over mijn verwachtingen en verbeterpunten. Trainer Koeman was naar mij toe heel duidelijk: er is concurrentie, ik moest op mijn kans wachten en hem dan grijpen. En nu is dat moment aangebroken”, aldus de negentienjarige Martins Indi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *