FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Clasie kan flinke salarisverhoging tegemoet zien

Feyenoord wil voor 1 december van Jordy Clasie, Diego Biseswar, Kaj Ramsteijn, Ruben Schaken, Ricky van Haaren en Kostas Lamprou horen of ze hun aflopende contract in de Kuip willen verlengen. Technisch directeur Martin van Geel wikt en weegt nog of Dani Fernández en Gill Swerts ook mogen blijven.

Jordy Clasie mag bij Feyenoord dan inmiddels zijn uitgegroeid tot een bepalende middenvelder, de Haarlemmer beschikt nog altijd over een bescheiden profcontractje in de Kuip. Om de speler van Jong Oranje, die tot medio 2014 onder contract staat in Rotterdam-Zuid, langer te binden kan Feyenoord pas komende zomer een hoger salaris bieden.

‘We willen de contracten vanaf 1 juli openbreken, dus vanaf dat moment staat er ook financieel iets tegenover’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Ons salarisbudget laat het niet toe om per direct of met terugwerkende kracht iets te doen. Maar geloof mij, vanaf dat moment kan hij onder prima voorwaarden blijven.’

De zaakwaarnemer van Clasie zal eerdaags aangeven of het nieuwe voorstel wordt geaccepteerd. Ook Diego Biseswar heeft de aanbieding al binnen. De buitenspeler behoort tot de grootverdieners in de Kuip en het is de vraag of hij dat salaris kan blijven ontvangen in Rotterdam-Zuid. Zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf van SEG gaf eerder al aan dat Biseswar geen haast heeft om een beslissing te nemen. Zijn transfervrije status is uiteraard aantrekkelijk in eventuele onderhandelingen en bovendien is onduidelijk wat zijn huidige status bij Feyenoord is. De aanvaller kwam, mede door blessureleed, nog niet eenmaal in de basisopstelling van trainer Ronald Koeman voor. ‘Maar wij willen wel duidelijkheid’, zegt Van Geel. ‘Als wij op 1 december nog niets weten, trekken wij de aanbieding weer in en kijken wij verder. Dat geldt voor alle spelers.’

De Spanjaard Dani Fernández, de Belg Gill Swerts en derde keeper Ronald Graafland moeten nog wachten op een eventuele nieuwe aanbieding. Ook zij hebben een aflopend contract. ‘Dat kijken wij nog even aan’, zegt Van Geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *