FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Makaay bezoekt Bayern met jeugdtrainers van Feyenoord

De jeugdtrainers van Feyenoord hebben afgelopen week een kijkje in de keuken genomen bij de opleiding van Bayern München. Dankzij de contacten van Roy Makaay kon een grote groep coaches, met onder anderen Gaston Taument, Joop Hiele en Cor Adriaanse, een aantal dagen alles te weten komen over de manier van opleiden bij een van de grootste clubs ter wereld.

Feyenoord-directeur Eric Gudde vond dat de coaches in de eigen academie zulk goed werk verrichten dat ze de kans moesten krijgen om ook bij een Europese topclub hun licht op te steken. Een andere trainersdelegatie van Feyenoord ging op bezoek bij Anderlecht. Gudde: „Onze trainers willen nóg beter worden en zoeken andere prikkels. We hebben daar een bedrag voor vrij gemaakt. Door de contacten van onze eigen mensen konden we dagenlang meekijken en presentaties volgen.”

Leerzaam bezoek
Jeugdtrainer Roy Makaay vond het bezoek uiterst leerzaam. „De club Bayern had voor mij natuurlijk weinig geheimen. Maar het was interessant om te zien hoe zij met jeugd trainen, welke faciliteiten jonge spelers hebben en wat de filosofie is achter het opleiden van talenten bij Bayern. Op alle velden werd getraind en overal keken wij mee”, legt Makaay uit.

De voormalige spits van de Duitse topclub en Feyenoord verwacht dat Bayern straks ook bij Feyenoord komt kijken. Omdat alle Nederlandse jeugdploegen sinds een paar jaar vol zitten met Feyenoord-talenten zijn bij grote Europese clubs de alarmbellen gaan rinkelen. ’s Werelds rijkste club, Manchester City, heeft de totale opleiding van Feyenoord al onder de loep genomen. Gudde: „Het aantal clubs en trainers dat op dit moment Feyenoord bezoekt, is heel erg groot.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *