FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

´Feyenoord wil de Kuip renoveren´

Feyenoord overweegt om De Kuip compleet te gaan renoveren, zo weet het De Telegraaf te melden. De beslissing over de bouw van een nieuw stadion aan de Maas laat al maanden op zich wachten, hetgeen de Stadionclub heeft doen besluiten om naar andere opties te kijken.

Daarbij hebben de Rotterdammers zich laten inspireren door Hannover 96. De Bundesliga-club verbouwde vier seizoenen lang elk jaar één tribune en beschikt nu over een compleet nieuw onderkomen. Ondertussen bleef Hannover tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon het eigen stadion bespelen.

“Er wordt gedacht aan een sloop/nieuwbouwvariant waarbij elk seizoen een hele zijde van het stadion wordt herbouwd”, bevestigt algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord. “De aannemers garanderen ons tijdens de bouw nog een capaciteit van ruim 40.000 plaatsen. Het nadeel is dat de club over een lange periode met een bouwval te maken heeft. Je zit met onaantrekkelijke bouwtorens, zoals FC Twente die ook had.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *