FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Koeman eist verbetering bij Guidetti en Vlaar

Hoewel Ronald Koeman eveneens tevreden terugkijkt op het spel van Feyenoord in de Arena tegen Ajax, blijft de trainer van de Rotterdammers kritisch op zijn equipe. “Die fouten blijven we maken”, moppert Koeman in gesprek met Voetbal Interantional.

De oefenmeester vindt het nog wel meevallen met de progressie die Feyenoord zou doormaken. “Die zie ik te weinig”, stelt Koeman. “Tegen ADO Den Haag en VVV-Venlo hebben gewoon niet goed gespeeld, daar verandert een resultaat tegen Ajax niets aan. Wij hebben moeite het spel te maken, kunnen niet dicteren in een kleine ruimte.”

“Dan zijn we veel te slordig, lijden te gemakkelijk balverlies, geven grote ruimtes weg waarin onze tegenstanders kunnen counteren”, betoogt de oud-speler van de Stadionclub. “Ik dacht dat we geleerd hadden van de wedstrijd tegen ADO Den Haag, maar tegen VVV-Venlo zie ik ons dan toch wéér diezelfde fouten maken. Ik mis dan de juiste veldbezetting, de speldiscipline. Dat snap ik dan niet.”

De trainer van de Rotterdammers zegt de strijd aan te gaan met enkele spelers uit zijn selectie. Onder meer Diego Biseswar werd al eens op de vingers getikt door Koeman. “Biseswar is in aanleg een groot talent. Alleen heb ik hem niet nodig als middenvelder of verdediger. Hij staat linksbuiten, maar ik zie hem overal lopen, behalve op die positie”, betoogt de coach.

Ook aanvoerder Ron Vlaar en spits John Guidetti moeten op hun tellen gaan passen. “Ik verwacht ook meer van Vlaar. Samen met Guidetti brengt hij leven in de brouwerij, maar het moet niet doorslaan”, benadrukt Koeman. “Het moet gepaard gaan met prestaties. John is ook pas negentien, hij moet ook nog alles leren, in zijn voetballen, zijn druk zetten. Hij kan en moet meer gaan brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *