FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord blameert zich in Deventer (2-1)

Feyenoord heeft zich enkele dagen na het knappe 1-1 gelijke spel bij Ajax in de derde ronde van de KNVB-beker verslikt in eerstedivisionist Go Ahead Eagles. De Deventenaren wonnen in de Adelaarshorst met 2-1.

De Rotterdammers kwamen al na zes minuten op achterstand. Joey Suk kreeg alle tijd om aan te leggen en liet doelman Kostas Lamprou kansloos met een laag schot: 1-0.

Het spel speelde zich na dat doelpunt af op de helft van de Deventenaren, maar het duurde lang voordat Feyenoord echt gevaarlijk werd. Een knal van Kelvin Leerdam werd moeizaam gered door doelman Peter van der Vlag.

Ook een schot van Ron Vlaar had de sluitpost een antwoord. De grootste kans was voor Karim El Ahmadi, maar opnieuw stond Van der Vlag in de weg.

Ook in de tweede helft had Feyenoord het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Na een klein uur spelen verdubbelde Go Ahead Eagles zelfs de score. Otman Bakkal haalde Marnix Kolder onderuit in het strafschopgebied, waarna diezelfde Kolder vanaf elf meter raak schoot: 2-0.

De thuisploeg kreeg vervolgens nog een dot van een kans, maar Jarchinio Antonia faalde alleen voor Lamprou. Aan de andere kant kopte Bakkal van dichtbij in de handen van doelman Van der Vlag.

Feyenoord drong aan, maar de huidige nummer twaalf van de eerste divisie bleef overeind. El Ahmadi schoot kort voor tijd net naast en invaller Sekou Cissé vond Van der Vlag op zijn weg.

Eén minuut voor tijd werd het toch 2-1. Vlaar tikte van dichtbij binnen. In blessuretijd haalde Leerdam een inzet van Antonia, die keeper Lamprou al gepasseerd was, van de lijn. De laatste kans was voor El Ahmadi, maar zijn afstandschot zeilde naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *