FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Rotterdam haat Ajax, maar ik hou wel van die club’

Marvin Emnes is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De spits van Middlesbrough, die in Nederland nooit meer dan acht doelpunten in één jaar maakte, staat na een derde van de competitie al op zeven treffers.

Zijn club Middlesbrough staat bovendien in de top van het Engelse Championship. “Wij zullen snel in de Premier League te vinden zijn”, zegt Emnes, die eerder in de belangstelling stond van Swansea City. De Swans zijn inmiddels gepromoveerd, maar Emnes heeft geen spijt. “Onze promotie zal niet lang op zich laten wachten.”

De 23-jarige aanvaller onthult nu dat naast Swansea ook Ajax achter hem aan heeft gezeten. Dat was in de zomer van 2008, vlak voordat hij van Sparta naar Middlesbrough vertrok. “In Rotterdam haten ze Ajax, maar ik hou van die club”, zegt de geboren Rotterdammer tegen de Daily Mail. “Mensen die weten hoe voetbal moet worden gespeeld zijn voor Ajax.”

Toch slaagde Boro erin om de Amsterdammers af te troeven. Het duurde echter lang voordat de jeugdinternational, die vier miljoen euro kostte, ook een basisplaats kreeg. Op huurbasis bij Swansea bewees hij zichzelf, waarna ook manager Tony Mowbray hem een kans gunde. Afgelopen zomer volgde een nieuw driejarig contract. “I’m loving it”, aldus Emnes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *