FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Rivaliteit Utrecht – Ajax is nog erger dan die bij Ajax-Feyenoord’

Zondag nemen FC Utrecht en Ajax het tegen elkaar op. Voor Rodney Sneijder, gehuurd van Ajax, een erg speciale en beladen wedstrijd is. Sneijder is daarnaast ook geboren in Utrecht.

“Ik merk in Utrecht dat die wedstrijd enorm leeft, dat moet een gekkenhuis worden. Ik heb het zelf meegemaakt als jeugdspeler van Ajax. Schoppen, kort erop, schelden, die rivaliteit vanuit Utrecht is nog erger dan die bij Ajax-Feyenoord”, vertelde Sneijder aan Voetbal International.

De twintigjarige middenvelder speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax. “Ik heb elf jaar bij Ajax gespeeld en dit seizoen heb ik zelfs nog de voorbereiding meegemaakt met het eerste elftal. Daar wil ik het verder niet meer over hebben. Ik speel nu bij Utrecht en focus me daar volledig op. Na dit seizoen zal wel duidelijk worden waar ik ga spelen. Ik heb het bij Utrecht heel goed naar mijn zin.”

Utrecht staat op dit moment veertiende in de Eredivisie. “Het zit allemaal net even niet mee. Tot aan het zestienmetergebied doen we het redelijk tot goed, daarna moeten we soms wat scherper zijn in de aanval. Het kan allemaal beter. Iedereen heeft het gezien tegen Heerenveen en NEC, twee keer verliezen we door knullige goals, zeg maar blunders. Die persoonlijke fouten moeten eruit, dat mag niet gebeuren. Bovendien hebben we door blessures nog zelden met het sterkste team gespeeld”, sloot de jongere broer van Wesley Sneijder af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *