FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van Hanegem: ‘Schaam me voor het niveau van Ajax en Feyenoord’

Willem van Hanegem heeft helemaal niet genoten van de wedstrijd FC Utrecht-Ajax (6-4). Van Hanegem laat in zijn column voor het Algemeen Dagblad weten dat tie zich schaamt voor het niveau van Ajax en Feyenoord.

“Toen de wedstrijd FC Utrecht-Ajax afgelopen was, dacht ik: ‘Dit kan toch niet waar geweest zijn?. ‘Nog gekker wordt het allemaal, dat ik precies dezelfde gedachte de avond ervoor had na Feyenoord-NEC. Het roept een lach en een traan bij me op, dat gestuntel in de Eredivisie van met name de clubs die onze competitie dragen, Ajax en Feyenoord,”zo begint van Hanegem.

“‘Ik weet het, AZ doet het prima en Maher is een geweldig talent, maar er is meer dan de koploper alleen, daaronder zit ook nog wat. Van alleen AZ kunnen we niet bestaan met z’n allen, AZ heeft ook tegenstanders nodig. De wedstrijd in Utrecht sloeg naar mijn idee alles. Tien goals! Het was spectaculair, dat zeker. Al die doelpunten en al die missers. Het was ongeveer zo spectaculair als je het op een kermis wel eens tegen komt, maar in een voetbalstadion vind ik het misplaatst,”zo gaat van Hanegem verder.

Vooral de defensie van beide clubs zijn ongeloofwaardig volgens van Hanegem.”Vertonghen, wat is er aan de hand met die jongen? Ik heb van Frank de Boer begrepen dat zijn spelers mentaal nog niet op niveau zijn. Het zou kunnen, het is een verklaring voor het waanzinnig verval bij Ajax tussen de ene en de andere wedstrijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *