FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Guyon Fernandez beticht Rens van Eijden van racisme

Guyon Fernandez hangt een schorsing van zes wedstrijden boven het hoofd voor het slaan van Rens van Eijden. De spits van Feyenoord sloeg de NEC-verdediger echter niet uit het niets, racisme was de oorzaak.

“Er was onenigheid tussen mij en Van Eijden”, zegt Fernandez in het gesprek met het Algemeen Dagblad. “Vervolgens is er iets geroepen en dat heeft mij echt geraakt. Nee, wat hij precies heeft gezegd, wil ik niet herhalen. Het had te maken met mijn afkomst en mijn huidskleur. Dat gebeurt wel vaker op het veld, maar dit keer kon ik mij niet inhouden.”

“Dat is bovenal dom van mezelf”, vervolgt de aanvaller zijn verhaal. “Door dit naar buiten te brengen wil ik ook Van Eijden niet in een kwaad daglicht stellen, maar ik wil mijn kant van het verhaal vertellen.”

Feyenoord en Fernandez hebben woensdagochtend tot 11.00 uur om de KNVB te laten weten of het strafvoorstel wordt geaccepteerd, technisch directeur Martin van Geel liet al weten dat de club dat doet. “Wij gaan akkoord met de straf omdat wij ondanks alles vinden dat Guyon niet mag slaan. Maar wat er is gebeurd, leidt wel tot een heel dubbel gevoel. Daar buigen wij ons woensdag nog maar eens over. Wat er door Rens van Eijden is gezegd, kan niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *