FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Feyenoord laat racisme zaak aan zich voorbij gaan’

Guyon Fernandez beschuldigde Rens van Eijden van racisme, naar aanleiding van uitlatingen van de NEC’er deelde de Feyenoorder een klap uit. Ondanks de flinke schorsing en de beschuldigingen dienen de Rotterdammers geen klacht in.

“Wij dienen geen klacht meer in bij de KNVB”, zegt technisch directeur Martin van Geel in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Guyon Fernandez wil een streep onder de kwestie zetten, maar is opgelucht dat hij zijn kant van het verhaal heeft kunnen vertellen. We gaan NEC wel een brief sturen om te onderstrepen dat wij het gedrag van Rens van Eijden verwerpelijk vinden. Dat zal geen gevolgen hebben, maar toch vinden wij dat wij dat moeten doen.”

De KNVB kan door de opstelling van Feyenoord ook geen zaak beginnen tegen Van Eijden. Fernandez moet zes wedstrijden toekijken, het eerste duel dat hij weer mag spelen staat voor 29 januari op de agenda.

Hoewel Feyenoord gaan zaak wil maken van de mogelijk racistische uitlatingen van Van Eijden, laat NEC het er zelf niet bij zitten. “We gaan dit nog eens goed bekijken en komen dan wel of niet met een reactie. Ik heb al gesproken met Rens. Nee, daarover ga ik niets vertellen. Maar nu dit verhaal in de media staat, laten we het niet zomaar passeren”, zei NEC-directeur Jacco Swart in gesprek met Omroep Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *