FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van Hanegem stoort zich aan Oranje-aanhang

Willem van Hanegem stoort zich aan het publiek dat de wedstrijden van het Nederlands elftal bezoekt. Vrijdagavond werd de ploeg massaal uitgefloten na de 0-0 tegen Zwitserland.

Van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij het eens was met de irritatie van Bert van Marwijk over de fluitconcerten. ‘Het Nederlands elftal presteert nu al jaren aan een stuk op topniveau. Het is niet altijd even mooi, maar het niveau van de interlands is vrijwel altijd zeer hoog,’ schrijft De Kromme.

‘Dan speel je een keer 0-0 tegen Zwitserland, wat geen kleine tegenstander is, en dan gaan de mensen boe roepen’, vervolgt Van Hanegem. ‘Dat irriteert Bert en mij irriteert het al een hele tijd. Ik heb niet zo veel op met het publiek dat bij wedstrijden van Oranje op de tribune zit. Dat zijn niet de echte liefhebbers die je bij clubwedstrijden wel aantreft. Hele vakken zitten vol met mensen die dankzij een bank of een verzekeringsmaatschappij een kaartje hebben gekregen.’

Volgens de oud-voetballer is het niet iets van de afgelopen maanden. ‘Helaas zie je dat bij thuiswedstrijden van het Nederlands elftal bijna altijd. Ik ben er lang voor weggebleven bij interlands. Ik trek dat publiek niet, het bederft de voetbalsfeer en daarom steun ik Bert van Marwijk in deze. Mensen die vrijdag hebben zitten fluiten, moeten zich schamen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *