FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Stefan de Vrij dankt psycholoog voor prestaties

Stefan de Vrij staat dit seizoen misschien wel symbool voor Feyenoord. Vaak sterk en betrouwbaar, maar plotseling kan hij ook veel minder presteren. De 19-jarige verdediger, die door een enkelblessure waarschijnlijk pas na de winterstop weer in actie komt, zocht steun bij een psycholoog.

‘Ik ben iemand die veel nadenkt. Ik weet altijd hoe ik heb gespeeld. Als dat niet goed is, ga ik dat niet bagatelliseren. Dan neem ik dat mezelf echt kwalijk. Daarmee maak ik het mezelf niet makkelijk, nee’, vertelt De Vrij openhartig in VI. ‘Dan zit ik mezelf letterlijk in de weg, neem ik het mee naar huis. Gelukkig helpt mijn vriendin me te ontspannen. Gaan we een leuke film kijken, of zo, maar in mij achterhoofd blijft het malen.’

‘Vorige week sprak De Vrij uitgebreid met Feyenoord huispsycholoog Paul van Zwam. ‘Hij is een mental coach op wie spelers een beroep kunnen doen’, zegt De Vrij. ‘ Eens in de zoveel tijd is hij hier en toevallig was ik aan de beurt. Kwam goed uit. In feite is er niks geheimzinnigs aan. Paul zoekt ook naar oorzaken waarom het even minder gaat. Vaak praten we niet eens over voetbal, maar hoe het thuis is, of over andere dingen in het leven. Paul geeft je het gevoel dat je wél goed bent en dat je niet aan jezelf hoeft te twijfelen. Ik heb er baat bij.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *