FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Koeman: ‘Guidetti kan nog veel beter’

Feyenoord-spits John Guidetti maakte zondag twee doelpunten tijdens de 0-4 zege bij Vitesse. Het waren de eerste veldgoals voor de Zweed die wel al vier keer trefzeker was geweest vanaf de strafschopstip. Feyenoord-coach Ronald Koeman ziet die ontwikkeling met tevredenheid aan.

‘Is hij daar meteen vanaf’, zegt Koeman. ‘Uiteindelijk krijg je toch steeds de verhalen dat John alleen uit penalty’s kan scoren. Nu heeft hij twee goede doelpunten gemaakt, maar belangrijker vind ik de manier waarop hij heeft gespeeld. Hij was sterk, balvast en liet zien een echte versterking te zijn. Door zijn manier van spelen hielp hij de ploeg.’

Het duurde even voordat Koeman Guidetti zo ver had. De trainer voerde eerst een kleine strijd met zijn spits. Sinds zijn entree bij Feyenoord liet Guidetti zich ook intern nadrukkelijk gelden. Volgens Koeman moest de Zweed zijn woorden wél waarmaken met prestaties.

‘Hij was ook veel weg met Jong Zweden, terwijl ik hem liever op het trainingsveld had gehad. Daarbij viel hij voor Ajax weg met ziekte, terwijl hij zondag ook niet helemaal fit was. Daarom weet ik zeker dat Guidetti nog véél beter kan.’

Zondag krijgt Guidetti de kans zich opnieuw te tonen. Dan treedt hij met Feyenoord aan op bezoek bij RKC Waalwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *