FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Koeman: ‘Guidetti moet ook eens zijn mond houden’

Feyenoord-trainer Ronald Koeman is zeer tevreden over zijn spits John Guidetti, maar moet de huurling van Manchester City ook af en toe kalmeren. De negentienjarige Zweed, die zeven keer scoorde tot dusver dit seizoen in de Eredivisie, is af en toe druk en komisch in de spelersgroep.

“Maar hij past wel in de groep, die verder vrij rustig is en waarvan wij vinden dat die meer eisen aan elkaar moet stellen. Guidetti straalt uit dat hij wil winnen en dat vind ik het belangrijkste. Hij straalt iets uit dat een elftal nodig heeft. Je moet er niet elf zo hebben, maar eentje is wel oké”, vertelde Koeman aan Megastad FM.

Afgelopen weekeinde in het duel met RKC Waalwijk (1-2) jutte hij het team flink op nadat hij de gelijkmaker had gemaakt. “Ik zou het zelf niet doen zo. Maar hij is er wel het type voor om zich zo te gedragen en dat is niet gespeeld. Hij is er enorm mee bezig en zorgt ook op de training voor leven in de brouwerij. Hij is heel open en heel lollig.”

Koeman moet hem dan ook af en toe even tot rust brengen. “We moeten wel eens zeggen: ‘Hou nou je mond een keer, we zijn aan het trainen’. We vertellen hem dan waar het om gaat. Maar af en toe zegt hij zulke gekke dingen, dat we ons een ongeluk lachen. Ik heb liever dat hij zijn voeten laat spreken, maar dat doet hij de laatste weken gelukkig ook”, aldus de oefenmeester. Aankomend zondag neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen PSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *