FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Adriaanse: ‘Ben drie keer benaderd door Feyenoord’

De topper tussen Feyenoord en FC Twente is ook een ontmoeting tussen Ronald Koeman en Co Adriaanse. De twee trainers verschillen enorm, maar hebben tegelijkertijd ook overeenkomsten.

De aanstelling van Koeman werd bij Feyenoord aanvankelijk met veel scepsis ontvangen. Inmiddels zijn spelers, staf en supporters echter meer dan tevreden met de oefenmeester, die met de Rotterdammers de weg naar boven heeft gevonden.

Adriaanse moest minder twijfel overwinnen toen hij afgelopen zomer bij FC Twente aan de slag ging. Maar inmiddels – door bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Benfica en PSV – bestaat er in Enschede twijfel over de werkwijze van de coach, die desondanks nog maar één nederlaag leed.

Beide trainers zijn in elk geval nu nog in het bezit van een contract dat na dit seizoen alweer afloopt. Eerder werd gesuggereerd dat Koeman slechts een tussenpaus is, zodat Adriaanse (die bij het vertrek van Mario Been al in Enschede zat) na dit seizoen probleemloos kan instappen.

Adriaanse zegt echter van niets te weten. “Ik heb het gerucht gehoord, maar mij is daarvan helemaal niets bekend”, aldus de oefenmeester in De Telegraaf. “Het enige wat ik erover kan zeggen, is dat ik in het verleden drie keer de kans heb gehad om trainer van Feyenoord te worden.”

“In mijn tijd bij ADO, in de periode dat Mark Wotte td was bij Feyenoord en de laatste keer toen Peter Bosz en Wim Jansen mij opzochten in Oekraïne om mij te vragen als trainer, wat ik ze had afgeraden omdat ik het toch niet ging doen. Dat zijn de feiten en voor de rest is er niks.”

Adriaanse flirtte dit seizoen al openlijk met Feyenoord, maar in de aanloop naar het duel van zondag hield hij het dus zakelijk. “Recent heb ik nooit iets gehoord”, vertelde hij het Algemeen Dagblad. “Ik spreek Martin van Geel nog wel eens, als goede bekende, maar dan hebben we het nooit over het trainerschap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *