FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Jordy Clasie tekent nieuwe contract

Jordy Clasie heeft vrijdagmiddag in De Kuip zijn nieuwe contract getekend, dat hem tot medio 2015 aan Feyenoord verbindt. De 20-jarige middenvelder bereikte al eerder een principeakkoord met de club over een nieuwe verbintenis. Vrijdag zette hij in één business units van het stadion in het bijzijn van zijn trotse vader en zaakwaarnemer de benodigde handtekeningen. Ook kreeg hij uit handen van technisch directeur Martin van Geel symbolisch het shirt met rugnummer 16 uitgereikt.

Volgens Van Geel heeft Clasie in een paar maanden tijd laten zien dat hij van grote waarde kan zijn voor Feyenoord. ‘Toen Jordy begin dit seizoen overkwam van Excelsior geloofden we erin dat hij een grote carrière tegemoet zou gaan’, zei Van Geel. ‘Maar dat hij zich sindsdien in een paar maanden tijd zo heeft ontwikkeld hadden we alleen maar kunnen hopen. Dat is een groot compliment waard voor Jordy.’

Clasie hoefde niet lang te twijfelen over verlenging van zijn verbintenis bij Feyenoord. ‘Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet uitgeleerd ben’, vertelde de middenvelder. ‘Ik voel veel vertrouwen van de mensen hier en van de club, dus ik wil graag bij Feyenoord blijven.’

Clasie liet weten dat hij zijn nieuwe contract op bescheiden wijze zal gaan vieren. ‘Natuurlijk is dit één van de dagen die mij altijd zal bijblijven als voetballer’, zei hij. ‘Maar ik ga geen gekke dingen doen vandaag. Natuurlijk zal ik nog wel een keer gaan eten met de mensen die hieraan hebben bijgedragen, maar daar houden we het ook bij.’

Voor Clasie betekent de contractondertekening een prachtige afsluiting van het jaar 2011, waarin hij met Excelsior in de eredivisie bleef, een terugkeer naar Feyenoord verdiende en na een uitstekend half jaar al een nieuw contract kon tekenen. ‘Maar ik hoop dat dit jaar nog iets mooier wordt’, zei Clasie, verwijzend naar de wedstrijd tegen FC Twente van komende zondag.

De middenvelder is volledig fit voor deze wedstrijd, nadat hij vorige week tegen FC Utrecht uitviel met een hoofdblessure. ‘De dagen na die wedstrijd voelde ik me nog niet honderd procent, maar het bleek uiteindelijk allemaal mee te vallen. Nu kan ik weer voluit spelen en hopelijk zondag voor een goed resultaat gaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *