FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Koeman verloor nog nooit potje van Adriaanse

Twee ultieme tegenpolen staan morgen tegenover elkaar in de Kuip, bij Feyenoord-FC Twente. De ene, de realist Ronald Koeman, verloor nog nooit van de ander, de romanticus Co Adriaanse. ‘Nee, dat is geen toeval.’

Triomfantelijke glimlach
Op de vrijdagmiddag dat Co Adriaanse in Enschede vertelt dat hij ‘niet zo bezig is met dit soort statistieken’, kan Ronald Koeman een triomfantelijke glimlach niet onderdrukken, tweehonderd kilometer verderop. Moeiteloos schudt de trainer van Feyenoord zijn overwinningen op Adriaanse uit de mouw.

Benfica vs Porto
‘Met Vitesse zelfs drie keer in één seizoen, tegen Ajax, aldus Koeman. ‘En met Benfica tegen Porto wonnen wij ook twee keer, uit en thuis, in het seizoen dat Co kampioen werd.’

Geen toeval
Of dat toeval is, willen we weten, dat Koeman in zijn gehele trainerscarrière nog nooit heeft verloren van Adriaanse. De Groninger, na anderhalve seconde bedenktijd: ‘Nee, dat denk ik niet, nee.’

Nieuwe Zakelijkheid
Ze contrasteren fijn, deze twee trainers, qua denkwijze en voetbalfilosofie. Adriaanse, de romanticus met een onstilbare honger naar spektakel en gedurfd aanvalsspel en Koeman, de sluwe winnaar, immer loerend op de perfecte valstrik. De idealist versus de realist, zo u wilt. Sturm und Drang tegenover Nieuwe Zakelijkheid.

Profiteren van ruimtes
‘Co neemt graag veel risico’, zegt Koeman. ‘En daar heeft hij veel succes mee gehad, laat dat gezegd zijn. Maar als tegenstander betekent het dat er ook ruimtes ontstaan. Door het op een bepaalde manier weg te zetten, probeer je je zo goed mogelijk te wapenen. En te profiteren waar mogelijk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *