FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Koeman: ‘Feyenoord is een echte club, in tegenstelling tot Ajax’

Ronald Koeman voelt zich als een vis in het water bij Feyenoord. De oefenmeester heeft na de eerste seizoenshelft de nodige positieve kritieken mogen ontvangen, nu gebleken is dat de prestaties boven verwachting zijn. Koeman was in een eerder stadium al eens trainer bij concurrent Ajax, maar heeft daar in die periode naar eigen zeggen iets gemist dat in Rotterdam wel aanwezig is.

“Toevallig had ik het er laatst over met een paar vrienden van me, Ajacieden”, zo vertelt de opgetogen Zaankanter in gesprek met Voetbal International. “We zaten in Bussum een biertje te drinken toen het opeens ging over de verschillen tussen Feyenoord en Ajax. Ik zei tegen ze dat Feyenoord een échte club is. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik in Rotterdam niet het haantjesgedrag zie dat er bij Ajax wel is.”

De voormalig international merkt dit onder meer aan de sfeer op het trainingscomplex De Toekomst van Ajax. “Daar hangt zo’n typische sfeer van zien en gezien worden”, zo vervolgt de dit seizoen veelal bewierookte keuzeheer over de verschillen tussen de beide clubs. “Je ziet alles door elkaar heen lopen: kamp-Cruijff, kamp-Van Gaal en iedereen wil er bij horen. In Rotterdam is dat niet. Hier heerst niet de mentaliteit van belangrijk willen zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *