FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van Hanegem: ‘Mario Been had niet de juiste klik met de spelers’

Willem van Hanegem heeft zich tegenover RTV Rijnmond kritisch uitgelaten over Mario Been. “Iedereen kwam vorig jaar elke keer met hetzelfde lulverhaal: het zijn jonge gasten, er is geen geld. Maar je kon aan al die gasten zien dat ze goed konden voetballen en daar gaat het om”, meent de Kromme. “En dan gaat het erom: hoe ga ik daar mee om? Mario Been had daarin niet meer de juiste klik met die gasten. Dat kan, maar dat moet je dan wel beseffen.”

Van Hanegem heeft een hogere dunk van de huidige trainer Ronald Koeman. Volgens de voormalig topvoetballer moet Feyenoord zich zeker kunnen plaatsen voor Europees voetbal. “Het zou me verbazen als dit Feyenoord bij de eerste vier, vijf eindigt”, legt Van Hanegem uit. “We gaan niet praten, zoals aan het begin van het seizoen, toen we het over het linkerrijtje hadden. Als we Wijnaldum niet hadden laten lopen, hadden we nu bij de bovenste twee gestaan. Dat had best gekund.”

Halverwege het seizoen haakt Feyenoord nog net aan bij de top in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben na zeventien wedstrijden 31 punten, zeven minder dan koploper AZ. De competitie ligt momenteel stil, maar wordt hervat op vrijdag 20 januari met het duel tussen ADO en Roda JC. Twee dagen later gaat Feyenoord op bezoek bij VVV-Venlo. Een week later staat het thuisduel met Ajax op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *