FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Schaken: ‘Ik doe niet stoer als het goed gaat’

Ruben Schaken, speler in dienst van Feyenoord, kijkt met een tevreden gezicht terug naar het eerste seizoenshelft van het seizoen. De rappe buitenspeler is weer helemaal opgebloeid onder trainer Ronald Koeman.

Op het digitale huis van zijn werkgever vertelt de aanvaller het volgende: “Het jaar 2011 begon voor mij met een heel vervelende blessure. In januari ben ik aan mijn knie geopereerd en daarna brak een heel moeilijke periode aan met revalideren, waarbij ik elke dag van 9.00 tot 17.00 uur op de club was. Het was voor het eerst in mijn carrière dat ik zo lang geblesseerd was. Met dank aan onze fantastische medische staf ben ik op schema fit geworden en kon ik helemaal fris aan het nieuwe seizoen beginnen.”

Schaken begon het seizoen echter niet meteen in de basis. “In het nieuwe seizoen ben ik op de bank begonnen. Dat vond ik ook terecht na een verloren seizoen, waarin ik het niet goed had gedaan. Ook onder Koeman heb ik nog een aantal wedstrijden op de bank gezeten, voordat ik tegen sc Heerenveen mijn kans kreeg na een blessure van Sekou Cissé. Die kans heb ik gegrepen, door onder meer een assist te geven”, vertelt de geboren Amsterdammer.

De oud-speler van VVV-Venlo hoopt dat hij in de tweede seizoenshelft van grote waarde kan zijn voor de Rotterdamse grootmacht. “Ik ben niet iemand die gelijk stoer gaat doen als het goed gaat, maar ik ben wel blij met wat ik heb kunnen laten zien dit jaar. Ik weet van mezelf dat ik het niveau van Feyenoord aan kan. Zeker het afgelopen half jaar heb ik laten zien dat ik Feyenoord-waardig ben. Ook tegen grote tegenstanders heb ik me kunnen laten zien. In de toekomst hoop ik nog vaker belangrijker te kunnen worden voor het team, door doelpunten te maken en assists te geven. Daar werk ik hard aan, bijvoorbeeld door extra te trainen op afwerken. Dat heb ik nog steeds nodig, ondanks mijn leeftijd. Ik hoop deze lijn in de tweede seizoenshelft door te trekken en van nog grotere waarde te worden voor Feyenoord”, aldus de nummer 27 van De Stadionclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *