FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord stoomt jeugd klaar voor de media

Geroutineerd kijkt Boyd Reith in de camera. De rechterspits van Feyenoord D1 heeft zojuist met zijn ploeggenoten Ajax D1 met 2-0 verslagen. En hoe dat gegaan is, legt het talent uit het elftal van Roy Makaay haarfijn uit voor een draaiende camera. Wel moet hij eerst op een krukje gaan staan, anders komt hij niet in beeld.

Hoofd opleidingen Stanley Brard kijkt van een afstandje met een glimlach toe. De voormalig speler van Feyenoord stoomde met zijn jeugdtrainers de laatste jaren een karrenvracht aan talenten klaar voor de eredivisie. Mulder, Wijnaldum, Fer, De Vrij, Castaignos, Schenkeveld, Martins Indi, Leerdam, Clasie, Van Haaren, Cabral en Achahbar zijn de meest recente voorbeelden. En de volgende lichting met Van Huijgevoort, Kongolo, Boëtius, Sleegers, Steenvoorden, Manu, Trindade de Vilhena staat al te trappelen.

In de tussentijd werden Rajiv van la Parra (Via Caen naar Heerenveen), Kyle Ebecilio (Arsenal), Nathan Ake (Chelsea) en Karim Rekik (Manchester City) al weggekaapt uit Rotterdam voor Feyenoord ze kon vastleggen. ‘Maar we zullen hier nooit tevreden achterover leunen’, zegt Brard. ‘Het is zaak om nog beter te worden.’

En dus kijken ze op Varkenoord zelfs naar de kleinste details. Spelers, die op het hoofdveld van Varkenoord spelen, verwerven sinds kort het recht om na afloop voor draaiende camera’s een interview te geven. ‘Dat doen we om meerdere redenen’, legt Brard uit. ‘Spelers van Nederlandse profclubs debuteren op steeds jongere leeftijd in de eredivisie. Daar komt ook de aandacht van de media bij kijken. We proberen die gasten op een speelse manier om nu al om te leren gaan met draaiende camera’s en lastige vragen. Dus ook de jongste talenten oefenen dat.’

‘Daarnaast drukken wij de spelers op het hart om verstandig om te gaan met sociale media. Twitter en Facebook spelen een belangrijke rol bij de jeugd. Een speler die iets lelijks over een medespeler, trainer of scheidsrechter twittert, kan in grote problemen komen. Daar wijzen wij de spelers op.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *