FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Ruben Schaken zet handtekening onder nieuw contract

Ruben Schaken heeft vrijdagmiddag in De Kuip zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2014 aan Feyenoord verbindt. De aanvaller bekrachtigde hiermee het reeds in december jongstleden overeengekomen principeakkoord. ‘De contractverlenging is nu officieel en daar ben ik erg blij mee’, zei Schaken bij het voor hem en Feyenoord mooie moment. ‘Vanaf maandag staat eerst het trainingskamp in Marbella op het programma, maar daarna zal ik een moment zoeken om dit met mijn familie te vieren.’

Schaken heeft een uistekende eerste seizoenshelft achter de rug en was in het bezit van een komende zomer aflopende verbintenis. De aanvaller wist zich daardoor in de belangstelling van andere clubs, maar koos desondanks voor een langer verblijf bij Feyenoord. ‘Het was best een moeilijke keuze, omdat dit een van de laatste contracten in mijn voetbalcarrière is’, zei hij. ‘Ik ben nu bijna 30 jaar. Financieel is het natuurlijk leuk om de stap naar het buitenland te maken, maar dat telt voor mij niet zwaar genoeg om alles hier op te geven. Ik heb puur voor mijn gezin gekozen en natuurlijk ook voor deze fantastische club. Het is absoluut geen straf om nog twee jaar langer voor Feyenoord te spelen.’

Martin van Geel roemde bij de contractondertekening onder meer het karakter van Schaken. ‘Tweeënhalf jaar geleden had Ruben nog nooit in de eredivisie gespeeld’, zei de technisch directeur. ‘Niemand had gedacht dat hij nu al zijn tweede contract bij Feyenoord zou tekenen. Ruben heeft karakter getoond, laat dit jaar echt van zich horen. Feyenoord is enorm tevreden over hem.’

Van Geel liet weten blij te zijn met het vastleggen van Schaken, die volgens de technisch directeur nog meer in zijn mars heeft. ‘Ruben zit absoluut nog niet aan zijn top’, besloot hij. ‘Feyenoord is als club hard bezig om stappen te zetten en is blij dat Ruben daar nog jaren bij betrokken blijft.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *