FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Ajax met veredeld B-elftal naar Feyenoord aanstaande zondag

Het is weer het oude liedje bij Ajax. De club wordt net als in de eerste helft van het seizoen geconfronteerd met blessureleed, waardoor trainer Frank de Boer zondag met een veredeld B-elftal naar de Kuip reist voor de klassieker bij Feyenoord, zo meldt AD Sportwereld.

En opnieuw dook er een tamelijk onbekend gezicht op gisteren bij de ochtendtraining van Ajax. Het behoort toe aan Stefano Denswil, de centrale verdediger van de A1. De aanwezigheid van de tiener illustreert de personele problemen in de selectie van Ajax. De tweede helft van het seizoen is nog geen twee weken oud of de kampioen kampt met hetzelfde euvel als voor de winterpauze: een volle ziekenboeg.

Verheugd constateerde trainer Frank de Boer halverwege het trainingskamp in het Braziliaanse Sao Paulo dat zijn selectie geleidelijk aan weer op volle sterkte kwam. Tegen de tijd dat Ajax de charter naar Nederland pakte kon de oefenmeester echter al vraagtekens zetten achter de namen van Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter.

Bij de linksbuiten werd een vermoeidheidsbreukje geconstateerd, terwijl de rechtsback zijn lieskwetsuur rust wilde gunnen. ‘Dat kan één week, maar ook twee of drie weken duren’, stelde De Boer voor het tweeluik met AZ waarin het tweetal ontbrak. Ook voor de Klassieker kan de trainer een streep halen door beide namen.

Daarnaast zag De Boer zondag in Alkmaar ook Toby Alderweireld uitvallen met de vermaledijde hamstringblessure. Ditmaal, zo bleek gisteren uit de mri-scan, blijkt het een verrekking van de beruchtste spier in Amsterdam en omstreken. Bijna tegelijkertijd verrekte diens stand-in André Ooijer zijn kuitspier, waardoor derde keus Ricardo van Rhijn -aanvoerder van Jong Ajax- in beeld komt voor een basisplek zondag. Miralem Sulejmani en Theo Janssen bleven weg van het trainingsveld van de Toekomst, maar dat was uit voorzorg.

Denswil mag hopen op een uitverkiezing in de wedstrijdselectie. De 18-jarige verdediger genoot van de training van De Boer die door zoveel afwezige spelers noodgedwongen was zelf mee te doen in partijspel en en passant voor het hoogtepunt van de ochtend zorgde door een rush met een stiftbal te bekronen. Uiteindelijk stond de trainer met slechts dertien spelers op het veld, inclusief George Maluleka, de stagiair van Ajax Cape Town.

In de aanloop naar de Klassieker is het puzzelen, piekeren en peinzen geblazen nu De Boer zondag met een veredeld B-elftal naar de Kuip moet. Van het basisteam dat hij aan het begin van dit seizoen in zijn hoofd had, ontbreekt zondag iets minder dan de helft: Boilesen, Sigthórsson, Alderweireld, Boerrigter en Van der Wiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *