FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Ronald Koeman eist meer van Vlaar, Schaken en Bakkal

Ronald Koeman beslist na de training van zaterdag over het inzetten van John Guidetti. Maar ook als de spits niet speelt, mag Feyenoord zondag tegen Ajax niet op strijd en beleving worden afgetroefd.

Zonder Guidetti waren de Rotterdammers vorige week niet opgewassen tegen VVV-Venlo (2-1). Het leidde tot een discussie in de kleedkamer, waarbij de oudere spelers op hun verantwoordelijkheid zijn gewezen.

“Het mag niet zo zijn dat als John er niet bij is, er een bepaalde beleving niet is”, verduidelijkt Koeman in De Telegraaf. “Dan ga ik dus praten met de oudere spelers die er in de ploeg zijn.”

“Het kan gewoon niet dat als John er wel is, de beleving in het huidige Feyenoord groter is dan ooit”, vervolgt de Feyenoord-coach. “Dus heb ik me op Bakkal, Vlaar en Schaken gericht. Van die jongens eis ik meer, de jongere jongens zijn er nog niet aan toe om extra taken uit te voeren.”

“Ik gaf vroeger ook leiding en zette spelers neer. Gaf spelers op hun flikker als dat nodig was. Niet omdat ik zelf zo goed was, dat deed ik gewoon altijd. Dat verwacht ik van deze jongens ook. En dat is niet nieuw voor hen in de krant, want dat heb ik al lang met hen zelf besproken. Ik zeg geen dingen om jongens in hun hemd te zetten”, aldus Koeman.

De negentienjarige Guidetti was afgelopen week ziek, maar trainde vrijdag weer met de groep mee. Stefan de Vrij en Miquel Nelom zijn zondag ook weer inzetbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *