FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Jhon van Beukering is alweer International af

Jhon van Beukering heeft nog geen officiële interland gespeeld voor Indonesië, zijn carrière als international is echter al voorbij. De spits komt uit in een ‘illegale’ competitie en is daardoor uitgesloten voor de nationale ploeg.

Na een conflict met de nationale voetbalbond begonnen Pelita Jaya, de club van Van Beukering, en de overige clubs van het hoogste niveau een eigen competitie. De bond heeft het besluit genomen spelers uit de illegale competitie niet te selecteren voor de nationale ploeg. Van Beukering moest eerder al lang wachten op zijn paspoort, daardoor moest hij zijn debuut met regelmaat uitstellen.

De voorhoedespeler liet zich naturaliseren om uit te kunnen komen voor Indonesië. “Maar zolang hij in de verkeerde league uitkomt, speelt Jhon geen interlands”, zegt Wim Rijsbergen, technisch directeur van de Indonesische voetbalbond, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Er is ook een competitie van de voetbalbond gestart. Daaruit is een Onder 23-team samengesteld, dat de nationale ploeg vormt. Ik kan wel anders willen, maar heb daar geen invloed op. Ik ben in dienst van de bond en de rijke, grote bazen maken ruzie”, aldus Rijsbergen.

Van Beukering heeft zijn interlandcarrière echter nog niet uit zijn hoofd gezet, weet zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink. “Er is veel onduidelijkheid. Mogelijk komt er een nieuw bestuur en wordt alles teruggedraaid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *