FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Zlatan: ‘Van Persie moet vertrekken bij Arsenal’

Zlatan Ibrahimovic denkt dat Robin van Persie moet vertrekken bij Arsenal, als hij het maximale uit zijn profloopbaan wil halen. De 28-jarige aanvaller maakt al zevenenhalf jaar deel uit van the Gunners en begon een jaar geleden aan een immens productieve periode. Hij is echter de enige bij Arsenal die het etiket sterspeler mag dragen en werd afgelopen week nog eens met zijn neus op de feiten gedrukt, toen zijn club kansloos verloor van AC Milan in de Champions League.

Arsenal werd met 4-0 geklopt in San Siro, in een duel dat Arsène Wenger betitelde als ‘verschrikkelijk’. Ibrahimovic denkt dat het beter voor Van Persie is andere oorden op te gaan zoeken. “Als je jarenlang niets wint, gaan mensen begrijpen waarom je weggaat, zoals Cesc Fàbregas deed. Het gaat in voetbal om winnen en als dat niet lukt, wil je weg. Ik ken Robin niet persoonlijk, maar herinner me hem uit Nederland en wát een talent was hij. Inmiddels is hij helemaal compleet”, zegt hij in The Sun.

“Ik weet niet wat er door Van Persies hoofd gaat, maar ik weet wel wat ík zou doen”, zegt Ibrahimovic vastbesloten. “Ik heb veel transfers gekend in mijn loopbaan. Ik zie het als een uitdaging, een avontuur. En ik heb acht landstitels gewonnen met verschillende clubs in verschillende competities. Maar als je je hele leven op één en dezelfde plek blijft, is het makkelijk voetballen. Je bent thuis, je bent in de comfort zone”, aldus Ibracadabra.

De ex-spits van Ajax, Juventus, Internazionale en Barcelona ziet het presteren voor verschillende werkgevers juist als een werkelijke opgave. “Boek je succes, dan wordt je een echte kampioen. Dan krijg je meer respect”, aldus de aanvaller. Van Persies contract in Londen loopt nog tot medio 2013. In de wandelgangen zingt Real Madrid rond als serieuze gegadigde voor zijn handtekening, maar ook Adriano Galliani sprak namens Milan lovende woorden over de Oranje-spits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *