FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Van Hanegem begrijpt reactie van Guidetti

Willem van Hanegem gaat niet mee in de massale kritiek op John Guidetti. De oud-voetballer steunt de Zweedse aanvaller ondanks zijn domme actie tegen RKC Waalwijk (1-1).

Van Hanegem vindt het logisch dat coach Ronald Koeman uit zijn plaat ging. ‘Maar ik kan ook begrip opbrengen voor wat Guidetti deed’, schrijft hij in het Algemeen Dagblad. ‘Het was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen, het was een ontlading, hij ging helemaal uit zijn dak.’

‘Dom natuurlijk, maar moet je je voorstellen dat je elke week de druk van een heel stadion voelt. Want als het bij Feyenoord even niet loopt, dan kijkt iedereen naar Guidetti. En hij doet het ook nog eens elke keer. Ik denk dat we hem dit moeten vergeven, ook Koeman moet hem kunnen begrijpen. Die jongen is pas negentien jaar en toch al zeer volwassen.’

‘Ik denk dat hij, mits hij zichzelf blijft, een grote carrière tegemoet gaat’, voorspelt De Kromme. ‘Hij scoort, maar voetbalt ook goed mee. En als belangrijke extra kwaliteit voelt hij het drommels goed aan als een ploeg iets nodig heeft. Als het niet loopt, en er iets moet gebeuren. Dan gaat hij met het publiek aan de gang en geeft hij het signaal dat de ploeg iets extra’s moet brengen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *