FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord houdt Dusan Tadic goed in de gaten

Welke Feyenoorder stopt morgen in De Kuip de levensgevaarlijke Dusan Tadic? Dat is de vraag waar gisteren door oefenmeester Ronald Koeman nog geen antwoord op werd gegeven.

Eerder dit seizoen, in de Euroborg, had de handige Serviër van FC Groningen slechts dertig seconden nodig om Feyenoord op de knieën te krijgen. Dani Fernandez greep niet in en zag Tadic razendsnel voor 1-0 zorgen. Het was de inleiding tot een pijnlijke 6-0 nederlaag en meteen het laatste optreden van Fernandéz in Feyenoord 1.

Het ligt voor de hand dat Kelvin Leerdam morgen in De Kuip weer zijn plek rechts in de defensie inneemt. De verdediger van Jong Oranje was zondag bij het uitduel met PSV nog geschorst, maar kreeg eerder dit seizoen van trainer Ronald Koeman volop complimenten. Bovendien is zijn kuitblessure, die hij woensdag opliep bij Jong Oranje, alweer genezen.

Een andere optie is Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan speelde tegen PSV verdienstelijk tegen Dries Mertens. Hij is beweeglijker dan de derde optie Stefan de Vrij, die waarschijnlijk weer op de bank begint. De Vrij moest na zijn enkelblessure zijn plek in het hart van de defensie afstaan aan Bruno Martins Indi, die zich spectaculair ontwikkelt.

Koeman is blij dat zijn middenvelders Jordy Clasie en Karim El Ahmadi terug zijn van blessures. Daarnaast keerde John Guidetti gretig terug uit Zagreb, waar hij tegen Kroatië debuteerde voor de Zweedse ploeg. De topscorer neemt de plek van de geschorste Guyon Fernandez weer in. Sekou Cissé ontbreekt opnieuw. De aanvaller is nog niet hersteld van een enkelblessure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *