FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

‘Fer en Wijnaldum zijn klaar voor echte topclub’

Rendement vormt een rode draad in de nog prille loopbaan van Luc Castaignos. Als veelbelovend talent werd hij rijp genoeg bevonden voor het hoogste keurkorps van Feyenoord. Na twee seizoenen, goed voor 37 Eredivisie-duels en vijftien treffers, maakte de jeugdinternational reeds op achttienjarige leeftijd de overstap naar Internazionale uit Italië. Overeenkomst tussen Rotterdam-Zuid en Milaan is dat er van de nu een jaar oudere aanvaller één ding wordt verlangd: doelpunten.

Castaignos heeft zich weliswaar richting een nieuw voetballeven gekatapulteerd, maar hij houdt de uitslagen van Feyenoord nauwlettend in de gaten. “Natuurlijk”, verzekert Castaignos in gesprek met Voetbalzone. “Ik ben opgegroeid met spelers als Stefan de Vrij, Jerson Cabral en Bruno Martins Indi. En ik ben onder de indruk van John Guidetti.” De Feyenoord-jongelingen bijten dit lopende seizoen van zich af en vormen niet langer een onsamenhangend elftal, zo heeft ook Castaignos kunnen waarnemen.

Leroy Fer en Georginio Wijnaldum opteerden ruim een half jaar geleden eveneens voor een zomers vertrek uit De Kuip, maar spelen nog wel in de Eredivisie. Castaignos hoeft niet lang na te denken als hem wordt gevraagd wie hij naar het Giuseppe Meazza zou halen. “Beiden. Wijnaldum en Fer zijn klaar voor een topclub in een grote competitie. En ook voor een plaats in de EK-selectie van het Nederlands elftal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *