FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Bosz: ‘Had de Cler nooit naar Feyenoord moeten halen’

In januari 2009 stapte hij op bij Feyenoord. Maar Peter Bosz baalt nog steeds van de kritieken achteraf. “Ik hoor nu nog steeds mensen roepen dat de schuld van Feyenoord flink is opgelopen, doordat ik in 2007 voor elf miljoen euro aan spelers heb gekocht.”

“Maar het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. In hetzelfde jaar is er voor 25 miljoen euro aan spelers vérkocht. Romeo Castelen en Royston Drenthe vertrokken voor gigantische bedragen en zelfs op Angelos Charisteas maakten we een miljoen winst”, rekent de huidige oefenmeester van Heracles Almelo in NUsport in.

“Bovendien heb ik het mij geboden salarisbudget nooit overschreden. Sommige nieuwe spelers gingen inderdaad riant verdienen, maar we gingen wél met veel minder spelers aan de slag. Per saldo bleven we daardoor evenveel aan salarissen uitgeven als voorheen.”

“Daarmee zeg ik niet dat ik geen fouten heb gemaakt. Als ik de film met de kennis van nu kon terugdraaien, zou ik bepaalde spelers niet hebben gehaald. Tim de Cler bijvoorbeeld. Maar een koe in zijn kont kijken, kunnen we allemaal. Dat is zó makkelijk”, besluit Bosz, die van juli 2006 tot januari 2009 als technisch directeur fungeerde bij Feyenoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *