FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Luc Castaignos twijfelt over interlandcarriere bij Oranje

Door zijn gering aantal speelminuten bij Internazionale zal hij voorlopig nog niet meteen in beeld komen, maar Luc Castaignos denkt wel al na over welk nationale team hij wil vertegenwoordigen. Naast het feit dat Castaignos onder meer voor het Nederlandse beloftenelftal speelt, heeft Castaignos immers ook Franse roots.

De oud-Feyenoorder voelt zich hoe dan ook nog erg betrokken bij Nederland en zijn oude club: “Natuurlijk. Ik ben opgegroeid met spelers als Stefan de Vrij, Jerson Cabral en Bruno Martins Indi. En ik ben onder de indruk van John Guidetti.” Leroy Fer en Georginio Wijnaldum zinspeelden ruim een half jaar geleden eveneens voor een zomers vertrek uit De Kuip, maar spelen nog wel in de Eredivisie. Castaignos zou beide talenten graag in Milaan zien spelen: “Beiden, Wijnaldum en Fer, zijn klaar voor een topclub in een grote competitie. En ook voor een plaats in de EK-selectie van het Nederlands elftal.”

Castaignos zelf komt oorspronkelijk uit een plaats onder Bordeaux in Zuidwest-Frankrijk. De tiener weet nog niet of hij ooit voor het land van zijn vader wil spelen. “Nederland en Frankrijk hebben goede selecties. Ik heb altijd voor de elftallen van Nederland gespeeld, van Onder-17 tot en met Onder-19. Momenteel kom ik voor het beloftenelftal uit. Het is mijn droom om ooit dat ontbrekende Oranje-tenue te dragen. Maar je weet nooit. Ik houd alle opties open.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *