FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Indrukwekkend afscheid Smolarek in Polen

Duizenden mensen hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan oud-Feyenoorder Wlodzimierz Smolarek. De oud-aanvaller overleed eerder deze week op 54-jarige leeftijd en werd zaterdag in zijn geboorteplaats Alexandrow Lodz in Polen begraven. Ben Wijnstekers en Maup Martens woonden de uitvaart namens Feyenoord bij. Bij de plechtigheid waren vele oud-voetballers te gast, onder wie ook voormalig Feyenoorders Jerzy Dudek en Tomasz Rzasa. Smolarek werd tijdens de kerkdienst postuum onderscheiden namens het Poolse ministerie van Sport, als dank voor zijn verdiensten voor het Poolse voetbal.

Na een indrukwekkende kerkdienst werd de kist met daarin het stoffelijk overschot van Smolarek door een erehaag van duizenden mensen naar zijn laatste rustplaats gebracht. ‘Het was een groots afscheid’, liet Wijnstekers zaterdagmiddag vanuit Polen weten. ‘Er waren ontzettend veel mensen op de been om de laatste eer aan Smolarek te bewijzen. Toen de rouwstoet van de kerk naar de begraafplaats reed, stonden de mensen kilometers lang rijendik langs de weg met fakkels en bloemen. Heel imponerend. Aan alles was te merken dat Smolarek een heel grote meneer was in Polen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *