FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Karim Rekik vertrekt tijdelijk naar Portsmouth

Karim Rekik verliet Manchester City donderdag enigszins verrassend om een maand op huurbasis bij Portsmouth te gaan spelen. De verdediger zelf is blij met zijn tijdelijke transfer, vertelt hij Voetbal International.

De zeventienjarige Rekik denkt in een maand tijd veel te kunnen leren bij Portsmouth, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. “Ik heb vandaag met trainer Roberto Manchini en assistent David Platt van City gesproken en zij gaven aan dat Portsmouth een goede optie is om speelminuten op te doen. Ik zie het zelf als een leerzame stap in mijn ontwikkeling.”

“De club staat op dit moment op degradatie vanwege een aftrek van tien punten. Het lijkt me een uitdaging om deze dreigende degradatie te voorkomen”, vervolgt Rekik op de website van het weekblad. “Portsmouth speelde nog niet zo lang geleden in de Premier League, dus de begeleiding en faciliteiten zijn prima in orde.”

Rekik won voordat hij besloot in te stemmen met de transfer ook nog wat informatie in bij ploeg- en landgenoot Nigel de Jong. “Ik heb er ook met Nigel over gesproken en hij ziet het eveneens als een mooie stap om ervaring en speelminuten op te doen voor een jonge speler tegen sterke tegenstanders.”

De jonge verdediger maakte vorig jaar zomer op zestienjarige leeftijd de overstap van Feyenoord naar Manchester City. Bij de Engelse topclub debuteerde hij in de League Cup al in het eerste elftal en zat hij regelmatig op de bank. The Citizens zien Rekik dan ook als een belangrijke speler voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *