FeyenoordRSS

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Feyenoord dreigt weer een toptalent kwijt te raken

Als de Premier League-clubs één Nederlandse stad vaak weten te vinden de laatste jaren, is het Rotterdam wel. Feyenoord raakte seizoen na seizoen talentvolle spelers kwijt, nadat zij ingingen op de avances van verenigingen uit het buitenland. Yorik van Deelen kan de volgende worden in het rijtje: de verdediger staat in de belangstelling van West Bromwich Albion. Hij trainde al een week mee bij the Baggies en kan nu de definitieve overstap maken.

Feyenoord raakte de laatste jaren al meermaals talenten kwijt. De Rotterdammers zagen Rajiv van la Parra (Caen), Kyle Ebecilio (Arsenal), Karim Rekik (Manchester City), Jeffrey Bruma en Nathan Aké (beiden Chelsea) al voor hun officiële debuut in het eerste vertrekken. De achttienjarige Van Deelen, het broertje van Feyenoorder Jordy van Deelen, lijkt de overstap te zien zitten. Hij speelde volgens RTV Rijnmond onder meer mee in een oefenduel met Birmingham City.

Feyenoord is niet de enige Nederlandse club die te maken kreeg met Engelse scouts. Zo verhuisde Patrick van Aanholt op zijn zeventiende van PSV naar Chelsea, nam Manchester United afgelopen winter Andreas Hoelgebaum Pereira over van de Eindhovenaren en was Oguzhan Özyakup pas vijftien jaar, toen hij AZ achter zich liet voor Arsenal. Ajax raakte recent Ouasim Bouy kwijt: hij koos ervoor zijn loopbaan te vervolgen bij Juventus in plaats van te wachten op een kans in Amsterdam.

In de herfst van dit jaar lijkt Riechedly Bazoer bovendien PSV te verruilen voor Manchester City. Hij wacht tot hij zestien is geworden. Vitesse slaagde er begin januari nog in een groot talent voor zichzelf te houden. Diverse grote Premier League-clubs hoopten de zestienjarige Issa Kallon op te kunnen halen in Arnhem; Tottenham Hotspur en Chelsea toonden interesse. Voorlopig blijft de tiener echter bij Vitesse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *